Évente 700-szor nyitja ki az ablakot. Ön elégedett vele?

Manapság az egyik leghasznosabb, és hosszú távon biztosan megtérülő befektetés a nyílászárók modernizálása, hiszen a meleg közel 40%-a a nyílászárókon át távozik.

A trend egyértelműen a műanyag nyílászárókra történő csere, holott egyre több szakember foglalkozik már a jól bevált, régi fa nyílászárók felújításával is.

Egy panellakás teljes ablak- és erkélyajtócseréje elérheti akár az egymillió forintot is. Ezt a beruházást érdemes lakás-takarékpénztári megtakarításból finanszírozni, hiszen a befizetett betétekre kapott 30% állami támogatással a megtakarított összeg növelhető.* Ez az összeg nemcsak lakásvásárlásra fordítható, hanem akár lakásfelújításra is. Így például az ablakok és ajtók cseréjére, korszerűsítésére, festésére, szigetelésére, sőt, még a redőnyökre is!

Ha például 4 éven keresztül havi 20 000 forintot takarít meg az Aegon Lakástakaréknál, akkor a 4. év végére több mint 1,2 millió forintot gyűjthet össze, amiből közel 300 ezer forint az állami támogatás**. A fenti megtakarítás kiegészíthető 1,5 millió forint lakáskölcsönnel az előtakarékoskodó hitelképessége esetén, így összesen 2,8 millió forinttal gazdálkodhat. Ez a megtakarítási összeg segíthet Önnek abban, hogy fűtésköltsége ne ablakon kidobott pénz legyen!

Gondolkodjon előre, kezdjen el már ma megtakarítani lakáscélú terveire! A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek >>

* Az állami támogatás mértéke törvényben biztosított (a befizetett betétek 30%-a, de maximum évi 72 000 Ft) és legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.

** A kalkuláció az Aegon Kamat Fix 4 módozata alapján került meghatározásra. A módozati paramétereket az Üzletszabályzat tartalmazza.EBKM állami támogatással 10,68%, állami támogatás nélkül –0,83%. Referencia THM: 7,64%. Az EBKM és a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.