Az Erste átveszi az Aegon Lakástakarék ügyfélállományát

A Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy az Erste Lakástakarék Zrt. átvegye az Aegon Lakástakarék szerződésállományát. A szerződések változatlan díj és kamatfeltételekkel kerülnek át.

A szerződések átruházására 2 időpontban kerül sor. Az első átruházás 2019. október 25-én történik.

A legfontosabb kérdések és válaszok az első átruházással kapcsolatban

Érinti ez a változás a többi Aegonos szerződésem (biztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár, alapkezelő)?

Az átruházás az Aegon cégcsoport más cégeivel kötött szerződéseit (pl. biztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár, alapkezelő) nem érinti. Az Aegon ezen ügyfeleit továbbra is magas színvonalon, a szerződésekben meghatározott feltételek mellett szolgálja ki.

Honnan tudom, hogy a szerződésem mikor kerül át az Erste Lakástakarékhoz?

Azon ügyfeleknek, akik szerződése(i) 2019. október 25-én átadásra kerül, augusztus végéig ajánlott postai levelet küldtünk részletes tájékoztatóval. Amennyiben nem kapott ilyen levelet (és értesítést sem ajánlott küldeményről), az Ön szerződése 2020. január 17-én kerülhet át az Erste Lakástakarékhoz.

Hogyan tudja a továbbiakban fizetni megtakarítását

Eddig csekken fizettem a megtakarításomat. Hogyan kell a jövőben fizetnem?

 • 2019. október 15-ig a rendelkezésére álló Aegon Lakástakarék postai csekken tudja befizetéseit teljesíteni. Az ezt követően befizetett összeget, az erre vonatkozó díjak levonását követően visszafizetjük, az a megtakarítási számláján nem kerülhet jóváírásra.
 • Az Erste Lakástakarék 2019. november 08-ig postai úton új csekket fog küldeni, novembertől csak és kizárólag az Erste Lakástakaréktól kapott új csekk használható!
 • A havi befizetéseit továbbra is minden hónap 15. napjáig szükséges teljesíteni.

Fontos változás az, hogy az ERSTE Lakástakarék által küldött sárga csekken a befizetés új bankszámlaszámra kerül. Amennyiben csekk helyett átutalná a havi betét összegét, úgy azt az alábbi bankszámlaszámra teheti meg:

Kedvezményezett neve: Erste Lakástakarék
Bankszámla száma: 11600006-00000000-50577842
Közlemény rovat: szerződésszáma (Az átruházás során a szerződésszáma nem változik.)

Amire figyeljen:

A maximális állami támogatás igénybevételének egyik feltétele a folyamatos, szerződés szerinti összegben történő havi befizetés. Ezért kérjük, fordítson kiemelt figyelmet – az átruházást megelőző és azt követő hónapban – a határidőre történő befizetésekre és a befizetés megtörténtének ellenőrzésére!

Eddig átutalással fizettem a megtakarításomat. Hova kell ezentúl utalnom?

 • A 2019. október havi betétösszeget legkésőbb október 24-ig kell átutalnia a korábban megszokottak szerint, az Aegon Lakástakarék bankszámlájára indított átutalással.
 • A 2019. november havi – és minden további – átutalását már a lentiekben megadott Erste Lakástakarék bankszámlára szükséges teljesítenie. Kérjük, szíveskedjen gondoskodni az átutalási megbízása módosításáról legkésőbb 2019. november 15-ig!

Kedvezményezett neve: Erste Lakástakarék
Bankszámla száma: 11600006-00000000-50577842
Közlemény rovat: szerződésszáma (Az átruházás során a szerződésszáma nem változik.)

Amire figyeljen:

A maximális állami támogatás igénybevételének egyik feltétele a folyamatos, szerződés szerinti összegben történő havi befizetés. Ezért kérjük, fordítson kiemelt figyelmet – az átruházást megelőző és azt követő hónapban – a határidőre történő befizetésekre és a befizetés megtörténtének ellenőrzésére!

Eddig csoportos beszedéssel fizettem a megtakarításomat. Most be kell mennem a bankomba módosítani ezt?

 • A csoportos beszedési megbízás módosításával kapcsolatban Önnek NINCS TEENDŐJE.
 • Az Aegon Lakástakarék által kezdeményezett utolsó csoportos beszedés dátuma: 2019. október 15.
 • Az átruházást követően, azaz legkorábban 2019. november 15-én esedékes összeg beszedését már az Erste Lakástakarék kezdeményezi.

Amire figyeljen:

A maximális állami támogatás igénybevételének egyik feltétele a folyamatos, szerződés szerinti összegben történő havi befizetés. Ezért kérjük, fordítson kiemelt figyelmet – az átruházást megelőző és azt követő hónapban – a határidőre történő befizetésekre és a befizetés megtörténtének ellenőrzésére!

Hol és hogyan tud ügyeket intézni lekástakarék-számlájával kapcsolatban

2019. október 25-ig az Aegon Lakástakarék kezeli szerződését, változatlan feltételekkel. Elérhetőségek:

 • Telefonos ügyfélszolgálat: 06-1-477-4884
 • Online ügyfélszolgálat: ellenőrizheti korábbi befizetéseit és számlaegyenlegét.

Felhívjuk figyelmét, hogy az Aegon Lakástakarék Online ügyfélszolgálati fiókja csak addig érhető el, amíg Ön az Aegon Lakástakarék ügyfele. Javasoljuk, hogy az Üzenetek menüpontban található dokumentumokat (pl. számlaértesítő) mentse le számítógépére, hiszen a későbbiekben ezeket már nem éri el.

2019. október 26-tól az Erste Lakástakarék kezeli szerződését. Elérhetőségek:

 • Telefonos ügyfélszolgálat: 06-1-298-0222

Az átruházást követően az Erste TeleBank telefonos ügyfélszolgálata áll majd az Ön rendelkezésére a bel és külföldről is hívható telefonszámon, a nap 24 órájában.

 • 2019. október 26. előtt az Erste Lakástakarék a szerződésével kapcsolatban nem tud tájékoztatást adni.
 • Személyes ügyfélkiszolgálás

Az átruházást követően az Erste Bank országos fiókhálózata áll az Ön szíves rendelkezésére, a fióklistát a www.erstebank.hu oldalon találja.

Kifizetések (kiutalás) intézése

Már benyújtottam a kifizetési igényemet. Kitől kapom meg a pénzem? Mi a teendőm?

 • A kifizetési folyamatot a 2019. október 25-ig benyújtott igények esetében az Aegon Lakástakarék intézi.
 • Szerződése csak akkor kerül át az Erste Lakástakarékhoz, ha az ügyintézés 2020. január 17-ig nem zárul le teljes körűen. Ebben az esetben az átruházásra 2020. január 17-én kerül sor, ettől az időponttól az ügyintézés átkerül az Erste Lakástakarékhoz.

2019. október 25-e előtt lejár a megtakarításom. Hová kell bejelentenem a kifizetési igényemet?

Ebben az esetben az Aegon Lakástakaréknál tudja bejelenteni kiutalási igényét. Amennyiben a kérelme legkésőbb 2019. október 25-éig beérkezik, úgy szerződése csak akkor kerül átruházásra, ha az ügyintézés 2020. január 17-ig nem zárul le teljes körűen.

Ebben az esetben az átruházásra 2020. január 17-én kerül sor, ettől az időponttól az ügyintézés átkerül az Erste Lakástakarékhoz.

Számlanyitási díjkedvezménnyel kötött szerződések

Szerződés felmondása

Milyen lehetőségeim vannak, ha nem szeretném átvinni a szerződésemet az Erste Lakástakarékhoz?

Több okból is érdemes megfontolnia, hogy biztos az a legjobb megoldás-e, ha szerződését nem folytatja.

 • Ha az Ön szerződése állami támogatásra jogosít, felmondás esetén a további állami támogatástól elesik.
 • Ha a megtakarítási ideje a felmondáskor kevesebb, mint 4 év, akkor a teljes futamidőre, azaz visszamenőleg is elveszíti az állami támogatást.
 • Az Erste Lakástakarék változatlan kamatok, díjak és költségek mellett veszi át az ügyfelek szerződéseit, a befizetés esedékessége, a szerződéses módozata és a díjtáblázat sem változik.

Amennyiben mégsem ért egyet a szerződés átruházásával, akkor lehetősége van a szerződését* díjmentesen felmondani az átruházás elutasítására hivatkozva.

*Ha Ön akciósan, számlanyitási díjkedvezménnyel kötötte meg a lakástakarékpénztári szerződését és az abban vállalt feltételeket teljesítette, akkor a szerződés átruházás miatti felmondás esetén nem veszíti el a kedvezményt. Ha felmondja az akciós feltételekkel kötött szerződést, de nem teljesítette az abban vállaltakat, akkor az elengedett számlanyitási díj levonásra kerül a kifizetésre kerülő megtakarítási egyenlegéből.

A felmondó nyilatkozat beérkezési határideje 2019. október 25. Ebben az esetben szerződése nem kerül átruházásra, az az Aegon Lakástakarék hatályos Üzletszabályzata szerint szűnik meg. A felmondó nyilatkozatot itt tudja letölteni:

Felmondás lakáscéllal
Felmondás lakáscél nélkül

Fontos, hogy nem a postára adás dátuma, hanem az Aegon Lakástakarékhoz történő beérkezési dátum számít.

A felmondás határidőben történő benyújtása esetén a lakáscél igazoláshoz kapcsolódó dokumentumot az Aegon Lakástakarék felé kell benyújtani.

Gyakori kérdések az Aegon Lakástakarék állomány átruházás miatt >>