Minden esetben szükséges ingatlanfedezet az Aegon Lakástakarék által nyújtott lakáskölcsönhöz? Milyen ingatlan fogadható el fedezetként?

  • Aegon lakáskölcsön kizárólag jelzálogfedezet mellett nyújtható. A kölcsönügylet fedezeteként csak Magyarország területén lévő per-, teher- és igénymentes, önállóan forgalomképes ingatlan szolgálhat, melynek műszaki állapota végleges, kivéve az építési jellegű hiteleket, amely esetében a kölcsön célját képező, építés alatt álló ingatlan is lehet a fedezet.
  • Elfogadható fedezetek: társasházi lakás, panellakás, lakóház, családi ház, ikerház, sorház, belterületi építési telek, amennyiben nem tartozik a termőföld törvény hatálya alá. Garázs önállóan nem befogadható, csak abban az esetben, ha van lakóingatlan fedezet is az ügyletben.
  • Nem elfogadható fedezetek: üdülő, hétvégi ház és nem lakás célú ingatlan, még akkor sem, ha lakóingatlanhoz kapcsolódik, osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlan csak érvényes használati megállapodás megléte esetén fogadható el.
  • A minimális forgalmi érték családi ház, lakóház, építési telek esetén 8 millió Ft, társasházi lakás, panellakás esetén 5 millió Ft.
  • Egy lakáskölcsönhöz maximum 3 db ingatlanfedezet ajánlható fel. A lakáskölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlanok, értékbecslő által megállapított és a Lakástakarék által elfogadott forgalmi értékének a 75%-át.
  • A fedezetül felajánlott ingatlan(okra) jelzálog és elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.