Milyen lehetőségeim vannak, ha nem szeretném átvinni a szerződésemet az Erste Lakástakarékhoz?

Több okból is érdemes megfontolnia, hogy biztos az a legjobb megoldás-e, ha szerződését nem folytatja.

  • Ha az Ön szerződése állami támogatásra jogosít, felmondás esetén a további állami támogatástól elesik.
  • Ha a megtakarítási ideje a felmondáskor kevesebb, mint 4 év, akkor a teljes futamidőre, azaz visszamenőleg is elveszíti az állami támogatást.
  • Az Erste Lakástakarék változatlan kamatok, díjak és költségek mellett veszi át az ügyfelek szerződéseit, a befizetés esedékessége, a szerződéses módozata és a díjtáblázat sem változik.

Amennyiben mégsem ért egyet a szerződés átruházásával, akkor lehetősége van a szerződését* díjmentesen felmondani az átruházás elutasítására hivatkozva.

*Ha Ön akciósan, számlanyitási díjkedvezménnyel kötötte meg a lakástakarékpénztári szerződését és az abban vállalt feltételeket teljesítette, akkor a szerződés átruházás miatti felmondás esetén nem veszíti el a kedvezményt. Ha felmondja az akciós feltételekkel kötött szerződést, de nem teljesítette az abban vállaltakat, akkor az elengedett számlanyitási díj levonásra kerül a kifizetésre kerülő megtakarítási egyenlegéből.

A felmondó nyilatkozat beérkezési határideje 2019. október 25. Ebben az esetben szerződése nem kerül átruházásra, az az Aegon Lakástakarék hatályos Üzletszabályzata szerint szűnik meg. A felmondó nyilatkozatot itt tudja letölteni:

Felmondás lakáscéllal
Felmondás lakáscél nélkül

Fontos, hogy nem a postára adás dátuma, hanem az Aegon Lakástakarékhoz történő beérkezési dátum számít.

A felmondás határidőben történő benyújtása esetén a lakáscél igazoláshoz kapcsolódó dokumentumot az Aegon Lakástakarék felé kell benyújtani.