Mi a lakástakarék?

Kalkuláljon most!

Állítsa be, hogy mekkora összeget és
mennyi ideig szeretne félretenni!


5 000 Ft

20 000 Ft


4 év 5 év 6 év 8 év 10 év


(Teljes megtakarítás + kölcsönlehetőség)

Mi a lakástakarék?

 

Államilag támogatott, lakáscélú megtakarítás, melyhez a megtakarítási időszak végén kedvező lakáscélú kölcsön igényelhető (referencia THM: 7,64%*).
 

A rendszeres betételhelyezés mellett elérhető maximális, lakáscélra fordítható összeg az ún. „szerződéses összeg”. Ez a teljes megtakarítás és a lakáskölcsön együttes összege. A teljes megtakarítás a saját betétbefizetések, az erre járó állami támogatás és az ezekre kapott kamatok összege.
 

 

 

Szerződéses összeg


Hogyan működik?

A lakástakarék-szerződés egy megtakarítási időszakból, egy kiutalási időszakból, és hitelfelvétel esetén a törlesztési időszakból áll.

 

 

 

A megtakarítási időszakban (minimum 4, maximum 10 év) minden hónapban be kell fizetni a szerződésben vállalt havi betét összeget (illetve a díjtáblázatban meghatározott díjakat, pl. számlavezetési díj). A lakástakarék-számlán jóváírásra kerül a kamat és az állami támogatás. A betétbefizetésekből, az állami támogatásból és a kamatból keletkezett összeg a teljes megtakarítás. Ez a betételhelyezési időszak a kiutalási időszakig tart.

 

A kiutalási időszakban dönthet a teljes megtakarítás felhasználásáról, lakáskölcsön igényelésről, vagy a megtakarítás folytatásáról.


A törlesztési időszakban kell visszafizetni a felvett lakáskölcsön összegét.

 


 

 

*A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,64%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét az Üzletszabályzat tartalmazza.

Akár évi 72 000 Ft állami támogatás: 30%-os támogatás a betétbefizetésekre1.

 

Garantált, magas hozam: állami támogatással akár évi 10,53%-os EBKM2.

 

Adómentes: nem kell fizetni kamatadót (15%).

 

Lakáskölcsön lehetőség: a megtakarítási időszak végén kedvező, fix kamatozású (referencia THM: 7,64%) lakáskölcsönt igényelhet3.

 

Széles körű lakáscélú felhasználhatóság

 

Megtöbbszörözheti az állami támogatást: ha több szerződést köt, és mindegyikben más családtagot nevez meg kedvezményezettnek. Akár ugyanarra a lakásra, családi házra is felhasználhatja a teljes összeget.

 

Rugalmas megtakarítási forma

  • Ötféle futamidő (4, 5, 6, 8 vagy 10 év), és többféle havi megtakarítási összeg (minimum 5000 Ft) közül választhat.
  • Bármikor módosíthatja a havi megtakarítás összegét és a szerződés futamidejét4.
  • A lakáscélú felhasználásról, a lakáskölcsön igényléséről az aktuális élethelyzetének megfelelően dönthet a megtakarítási időszak végén.
  • A megtakarítási idő végét követően új lakástakarék-számlát indíthat, így folyamatosan igénybe veheti az állami támogatást.

 

 

1 Az állami támogatást törvény biztosítja, mértéke a befizetett betétek 30%-a, de évente legfeljebb 72 000 Ft. A maximális támogatást úgy értheti el, ha havonta 20 000 forintot befizet. Csak akkor jár az állami támogatás, ha a megtakarítást lakáscélra költi, és ha legalább 4 évig takarékoskodik, mielőtt felvenné a pénzt. Az állami támogatás legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.

2 Kamat Fix Plusz termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően – állami támogatással 4,15 - 10,53%, állami támogatás nélkül -0,61 – -1,53%. Kamat Fix 2 termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően – állami támogatással 4,50 – 10,29%, állami támogatás nélkül -0,24 – -1,06%. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek az Üzletszabályzatban. Az EBKM-et havi 20 000 Ft-os havi betétbefizetés alapján számoltuk, az egyes értékek a különböző futamidők alapján térnek el egymástól (futamidő 45-120 hónap). Az EBKM-et az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határoztuk meg, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.

3A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,64%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét az Üzletszabályzat tartalmazza.

4 A Díjtáblázatban feltüntetett díj megfizetése mellett.

 

A sokszínű felhasználhatóság és a választható havi befizetési összeg miatt mindenki megtalálhatja benne a saját céljainak, élethelyzetének megfelelő termékmódozatot.

 

Mindenkinek, aki szeretne

  • új lakást vásárolni, vagy a jelenlegit lecserélni,
  • otthonát felújítani, korszerűsíteni, bővíteni,
  • meglevő lakáscélú kölcsönét kiváltani,
  • gyermekei, közeli hozzátartozói jövőbeli lakáscéljairól gondoskodni,
  • élni egy rugalmas megtakarítási lehetőséggel, amely fedezetet nyújthat előre nem tervezett, váratlan lakáscélú kiadásokra is.

 

 

 

Online ügyfélszolgálat

Azonosító típus:
Azonosító:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó Regisztráció Mi ez?

OBAAz  elhelyezett betétek és azok kamatai az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosítottak.
Részletek >>

Hívjon minket!

06-1-477-4884

H-P: 8.00-16.00
CS: 8.00-20.00

Kérje személyes tanácsadónkat!

Kérje személyes tanácsadónkat