Sajtószoba

Nem csak újságíróknak...

Sajtóközlemények, hírek

Az Erste átveszi az Aegon Lakástakarék ügyfélállományát

Az Erste átveszi az Aegon Lakástakarék ügyfélállományát

A 2019. május 9-én aláírt megállapodás alapján az Erste Lakástakarékpénztár veszi át az Aegon Lakástakarék lakás-előtakarékossági szerződéseit, amelyeket az Aegon az átadás időpontjáig a szerződésben vállalt feltételek szerint kezel. Ügyfeleinknek jelenleg teendője nincs, hamarosan pontos és részletes tájékoztatást kapnak a továbbiakról a hatósági jóváhagyásokat követően. Az Aegon Csoport többi tagja, illetve azok ügyfelei nem érintettek

Tovább »

Törvénymódosítás

Törvénymódosítás

A lakástakarékpénztárakról szóló törvény módosítása értelmében a 2018.10.17-én vagy azt követően kötött lakáselőtakarékossági szerződések esetében, valamint a 2018.10.17-ét megelőzően kötött lakáselőtakarékossági szerződések megtakarítási idejének a meghosszabbítása esetén a meghosszabbított megtakarítási időre, a lakáselőtakarékoskodót állami támogatás nem illeti meg. 2018.évi LXIII. törvény a lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról >>

Tovább »

Az Aegon Lakástakarékpénztár értékesítési tevékenységét 2018. október 1-jével felfüggeszti.

Az Aegon Lakástakarékpénztár értékesítési tevékenységét 2018. október 1-jével felfüggeszti.

Az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. értékesítési tevékenységét 2018. október 1-jével felfüggeszti, új szerződéseket 2018. szeptember 28-ig benyújtott Ajánlatok alapján fogad el. A meglévő ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, szerződéseiket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. kezeli. Az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját, illetve azok ügyfeleit ez a döntés nem érinti.  

Tovább »

Évente több mint 4000 órát tölt otthonában. Meg van vele elégedve?

Évente több mint 4000 órát tölt otthonában. Meg van vele elégedve?

Otthonunkban pihenjük ki a nehéz napok fáradalmait, oda hívjuk meg barátainkat, ott ünnepeljük meg a fontos családi eseményeket. Vajon olyan hely ez, amiről mindig is álmodtunk? Mostanában óvatosabbak vagyunk a hitelfelvételek kapcsán, így aztán lakáscélú álmainkról is könnyebben lemondunk. Pedig éppen az otthonunk az, amire megéri költeni: mi is lehetne fontosabb a saját komfortérzetünknél?

Tovább »

Évente 500 órát tölt a konyhában. Ön elégedett vele?

Évente 500 órát tölt a konyhában. Ön elégedett vele?

Ki ne tapasztalta volna, hogy ha örömmel főz, akkor a végeredmény is sokkal finomabb lesz? És gondoljunk csak bele, mennyivel jobb főzni egy jól felszerelt, szép és kényelmes konyhában! Új csempe, beépített konyhabútor, beépíthető konyhagépekkel (hűtő, mosogatógép és sütő)...

Tovább »

Évente 700-szor nyitja ki az ablakot. Ön elégedett vele?

Évente 700-szor nyitja ki az ablakot. Ön elégedett vele?

Manapság az egyik leghasznosabb, és hosszú távon biztosan megtérülő befektetés a nyílászárók modernizálása, hiszen a meleg közel 40%-a a nyílászárókon át távozik. A trend egyértelműen a műanyag nyílászárókra történő csere, holott egyre több szakember foglalkozik már a jól bevált, régi fa nyílászárók felújításával is.

Tovább »

Évente legalább 200 napon használja a fűtést otthonában. Elégedett vele?

Évente legalább 200 napon használja a fűtést otthonában. Elégedett vele?

Előfordult már Önnel, hogy pénzkidobásnak érezte a magas fűtésköltséget, hisz hiába fizet akár több tízezer forintot havonta, még sincs elég meleg a lakásában? A fűtésrendszerek az idő múlásával sajnos elavulnak, ezáltal jóval alacsonyabb hatásfokkal működnek. Fűtésrendszere lecserélésével vagy korszerűsítésével ingatlanának energiafelhasználása akár 30%-kal is csökkenthető, így a fűtésre költött rezsijének egy jelentős részét megspórolhatja.

Tovább »

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék Zrt. Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2 milliárd forintos alaptőkével hozta létre a lakástakarékpénztárát, amely a piac negyedik szereplőjeként 15-20 százalékos részesedés elérését célozta meg az új eladásokban. Százezer új lakástakarékpénztári szerződés megkötését irányozta elő az Aegon a következő három évben.

Tovább »

Rólunk szólt

Indul az Aegon Lakástakarék - Napi Gazdaság Online >>

Negyedik szereplőként száll be a lakástakarékpénzár piacára az Aegon. A társaság 3 éven belül 100-150 ezer szerződéssel számol.

 

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék - Figyelő >>

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék Zrt. A pénztár sz új szerződések piacán 15-20 százalékos részesedést kíván elérni az első három évben

 

Hasítanak a lakáskasszák - Itt a negyedik szereplő - Portfólió >>

Az Erste után ma az elsősorban biztosítótársaságként ismert Aegon is bejelentette, hogy megkezdte működését saját lakás-takarékpénztára.

 

Versenytársat kapott az OTP, Erste, Fundamenta trió - hvg.hu >>

Az Aegon középtávon megtérülő befektetéssel számol, amit valószínűsít az, hogy a lakástakarékpénztárak penetrációja nagyon alacsony Magyarországon.

 

Lakástakarék változások - Eco.hu >>

Új pénzintézet, az Aegon Lakástakarék Zrt. jelent meg az eddig három szereplős lakástakarék-piacon. Ezzel szinte egyidőben módosult a lakástakarékok állami támogatásáról szóló kormányrendelet is, így például már az ingatlanlízing kiváltása is lakáscélnak minősül.

 

Itt az Aegon Lakástakarék - BankWeb >>

Hétfőn indul az Aegon Lakástakarék. A pénzügyi csoportnál úgy gondolják, negyedik szereplőként is van helyük a piacon, a penetráció ugyanis alacsony, a megtakarítási hajlandóság pedig nő. Az induló termék alacsony kamatú betétet és hitelt tartalmaz majd.

Sajtókapcsolat

Név: Drevenka Edit, Aegon Magyarország PR osztály

Tel.: +36 1 476 5118

e-mail: drevenka.edit@aegon.hu

Egy felújítás története

1. rész: A lakáskeresés

1. rész: A lakáskeresés

Tavaly határoztuk el, hogy visszaköltözünk Budapestre. Több mint tíz éve, hogy feladtuk pesti otthonunkat egy kényelmes házért nem messze a fővárostól. Lassan aztán rájöttünk, hogy az állandó ingázás nem nekünk való, és eldöntöttük, hogy veszünk egy lakást a belvárosban. Méghozzá olyan helyen, ahová hazasétálhatunk egy színházi este után.   Jó befektetésnek tűnik a budapesti ingatlan...

Tovább »

2. rész: Adásvétel

2. rész: Adásvétel

Egyszerűnek tűnik megvenni egy ingatlant, a folyamat mégis bonyolult és sokáig elhúzódhat. A mi esetünket két dolog is nehezítette: a kiszemelt lakás egy műemléképületben található, és az eladó csak a szerződés megkötése után tudott elkezdeni új otthont keresni. Az ingatlanos a vételár 1%-át kérte el tőlünk foglalóként...

Tovább »

3. rész: A tervezés

3. rész: A tervezés

A felújítás első lépése a tervezés. A kiürített lakásban fel kellett mérnünk, hogy milyen munkálatok szükségesek. Maradhat-e a parketta, az ablakok javításra vagy cserére szorulnak-e, milyen legyen a fűtési rendszer? El kellett döntenünk, hogy megtartjuk-e a lakás jelenlegi elosztását vagy kell-e falakat bontani, áthelyezni.

Tovább »

4. rész: Bontás és gépészet

4. rész: Bontás és gépészet

Több mint két hónapja, hogy átvettük a lakás kulcsait. Azóta lebontattuk a közfalakat és ahol szükséges volt, ott új ajtónyílásokat üttettünk a falba, felverettük a hidegburkolatokat és az aljzatbetont, megkezdődött a gépészeti munka. Túl vagyunk rengeteg idegeskedésen és elértünk a mélypontra is, de remélem, innen már csak felfelé vezet az út.

Tovább »

5. rész: Az ablakok és a parketta felújítása

5. rész: Az ablakok és a parketta felújítása

Megtalálni a megfelelő szakembereket – eddig ez a felújítás legnagyobb kihívása. A legtöbben már hónapokra előre tele vannak, aki pedig elérhető, az nem vállal olyan aprólékos, időigényes munkát, mint például egy ablak restaurálása. Hónapokig tartott megtalálnunk az asztalost, aki vállalta a szecessziós ablakok helyreállítását, és a parkettát felújító szakember felkutatása sem volt egyszerű.

Tovább »

6. rész: Gipszkartonozás

6. rész: Gipszkartonozás

Óriási lendületet vett a felújításunk. Az elmúlt hetekben megtörtént az aljzatbetonozás, a belső közfalak felállítása és a villanyszerelés. El kellett küldenünk a kivitelezőt, vissza kellett bontanunk néhány hibásan felhúzott falat, de szerencsére nincs nagy anyagi kár. Túl vagyunk néhány hullámvölgyön, viszont látványosan alakul a lakás, ami erőt ad a folytatáshoz.

Tovább »

7. rész: Burkolás

7. rész: Burkolás

Eszméletlenül jól néz ki az új padló és a csempe, de nagyon lassan haladunk: még minimum egy hónap van hátra a beköltözésig. Az a szerencse, hogy nem sürget az idő, mert addig is van hol laknunk. Ez az időszak – bár izgalmas és kreatív – rengeteg rohangálással jár...

Tovább »

8. rész: Festés és parkettacsiszolás

8. rész: Festés és parkettacsiszolás

Október közepe van, és a május óta tartó felújításunk végét még mindig nem látjuk pontosan. Újabb egy hónapot csúsztunk, ami miatt egyre türelmetlenebbek és idegesebbek vagyunk. Már azt hittük, túl vagyunk a nehezén, amikor felfedeztünk egy újabb drámai hibát, amit ezúttal a kéménybélelőnk követett el.

Tovább »

9. rész: Elkészültünk

9. rész: Elkészültünk

El sem hiszem, hogy leírhatom: elkészültünk. Közben tavaszból tél lett, vagyis több mint fél évig tartott új lakásunk teljes felújítása. Téglákig bontottunk vissza mindent, gyakorlatilag csak az ablakok maradtak, a parketta és a tartófalak. Eszméletlenül sok idegeskedésen vagyunk túl, és minden jóval többe került a tervezettnél, de nagyon szép lett a lakás, alig lehet ráismerni.

Tovább »

A hónap témája

A hónap témája: Panel ablakcsere

A hónap témája: Panel ablakcsere

Hazánkban közel kétmillió ember lakik panellakásban. Ezeknek a házaknak a többsége a '70-es években épült, így ma már több mint negyven évesek. Aktuális tehát a felújítás, és akik kimaradtak a Panelprogramból, azok kénytelenek saját erőből kicseréltetni a huzatos, rosszul záródó ablakokat és erkélyajtókat.

Tovább »

A hónap témája: Homlokzati hőszigetelés

A hónap témája: Homlokzati hőszigetelés

Egyre több családi házat látni, amit utólag „becsomagolnak”, azaz külső hőszigeteléssel látnak el. Nem csoda, hiszen évente általában 7, de nem ritkán 9 hónapon keresztül is fűtünk, és ha ezzel a módszerrel a gázszámla egy jelentős része megtakarítható, akkor érdemes lehet belevágni, de mindenekelőtt tájékozódni a lehetőségekről. Hogyan fogjunk hozzá?

Tovább »

A hónap témája: Venni vagy bérelni?

A hónap témája: Venni vagy bérelni?

Mi magyarok általában akkor lakunk albérletben, ha nincs pénzünk saját lakást venni, vagy még diákként ideiglenesen távol kerülünk szülővárosunktól. Szinte életcél a saját ingatlan megszerzése, legtöbbünk el sem tudja képzelni a jövőjét bérelt lakásban. Pedig nem biztos, hogy mindenki számára ez a legjobb döntés.

Tovább »