Sajtószoba

Nem csak újságíróknak...

Sajtóközlemények, hírek

Évente több mint 4000 órát tölt otthonában. Meg van vele elégedve?

Évente több mint 4000 órát tölt otthonában. Meg van vele elégedve?

Otthonunkban pihenjük ki a nehéz napok fáradalmait, oda hívjuk meg barátainkat, ott ünnepeljük meg a fontos családi eseményeket. Vajon olyan hely ez, amiről mindig is álmodtunk? Mostanában óvatosabbak vagyunk a hitelfelvételek kapcsán, így aztán lakáscélú álmainkról is könnyebben lemondunk. Pedig éppen az otthonunk az, amire megéri költeni: mi is lehetne fontosabb a saját komfortérzetünknél?

Tovább »

Évente 500 órát tölt a konyhában. Ön elégedett vele?

Évente 500 órát tölt a konyhában. Ön elégedett vele?

Ki ne tapasztalta volna, hogy ha örömmel főz, akkor a végeredmény is sokkal finomabb lesz? És gondoljunk csak bele, mennyivel jobb főzni egy jól felszerelt, szép és kényelmes konyhában! Új csempe, beépített konyhabútor, beépíthető konyhagépekkel (hűtő, mosogatógép és sütő)...

Tovább »

Évente 700-szor nyitja ki az ablakot. Ön elégedett vele?

Évente 700-szor nyitja ki az ablakot. Ön elégedett vele?

Manapság az egyik leghasznosabb, és hosszú távon biztosan megtérülő befektetés a nyílászárók modernizálása, hiszen a meleg közel 40%-a a nyílászárókon át távozik. A trend egyértelműen a műanyag nyílászárókra történő csere, holott egyre több szakember foglalkozik már a jól bevált, régi fa nyílászárók felújításával is.

Tovább »

Évente legalább 200 napon használja a fűtést otthonában. Elégedett vele?

Évente legalább 200 napon használja a fűtést otthonában. Elégedett vele?

Előfordult már Önnel, hogy pénzkidobásnak érezte a magas fűtésköltséget, hisz hiába fizet akár több tízezer forintot havonta, még sincs elég meleg a lakásában? A fűtésrendszerek az idő múlásával sajnos elavulnak, ezáltal jóval alacsonyabb hatásfokkal működnek. Fűtésrendszere lecserélésével vagy korszerűsítésével ingatlanának energiafelhasználása akár 30%-kal is csökkenthető, így a fűtésre költött rezsijének egy jelentős részét megspórolhatja.

Tovább »

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék Zrt. Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2 milliárd forintos alaptőkével hozta létre a lakástakarékpénztárát, amely a piac negyedik szereplőjeként 15-20 százalékos részesedés elérését célozta meg az új eladásokban. Százezer új lakástakarékpénztári szerződés megkötését irányozta elő az Aegon a következő három évben.

Tovább »

Rólunk szólt

Indul az Aegon Lakástakarék - Napi Gazdaság Online >>

Negyedik szereplőként száll be a lakástakarékpénzár piacára az Aegon. A társaság 3 éven belül 100-150 ezer szerződéssel számol.

 

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék - Figyelő >>

Megkezdte működését az Aegon Lakástakarék Zrt. A pénztár sz új szerződések piacán 15-20 százalékos részesedést kíván elérni az első három évben

 

Hasítanak a lakáskasszák - Itt a negyedik szereplő - Portfólió >>

Az Erste után ma az elsősorban biztosítótársaságként ismert Aegon is bejelentette, hogy megkezdte működését saját lakás-takarékpénztára.

 

Versenytársat kapott az OTP, Erste, Fundamenta trió - hvg.hu >>

Az Aegon középtávon megtérülő befektetéssel számol, amit valószínűsít az, hogy a lakástakarékpénztárak penetrációja nagyon alacsony Magyarországon.

 

Lakástakarék változások - Eco.hu >>

Új pénzintézet, az Aegon Lakástakarék Zrt. jelent meg az eddig három szereplős lakástakarék-piacon. Ezzel szinte egyidőben módosult a lakástakarékok állami támogatásáról szóló kormányrendelet is, így például már az ingatlanlízing kiváltása is lakáscélnak minősül.

 

Itt az Aegon Lakástakarék - BankWeb >>

Hétfőn indul az Aegon Lakástakarék. A pénzügyi csoportnál úgy gondolják, negyedik szereplőként is van helyük a piacon, a penetráció ugyanis alacsony, a megtakarítási hajlandóság pedig nő. Az induló termék alacsony kamatú betétet és hitelt tartalmaz majd.

Sajtókapcsolat

Név: Drevenka Edit, Aegon Magyarország PR osztály

Tel.: +36 1 476 5118

e-mail: drevenka.edit@aegon.hu

Egy felújítás története

1. rész: A lakáskeresés

1. rész: A lakáskeresés

Tavaly határoztuk el, hogy visszaköltözünk Budapestre. Több mint tíz éve, hogy feladtuk pesti otthonunkat egy kényelmes házért nem messze a fővárostól. Lassan aztán rájöttünk, hogy az állandó ingázás nem nekünk való, és eldöntöttük, hogy veszünk egy lakást a belvárosban. Méghozzá olyan helyen, ahová hazasétálhatunk egy színházi este után.   Jó befektetésnek tűnik a budapesti ingatlan...

Tovább »

2. rész: Adásvétel

2. rész: Adásvétel

Egyszerűnek tűnik megvenni egy ingatlant, a folyamat mégis bonyolult és sokáig elhúzódhat. A mi esetünket két dolog is nehezítette: a kiszemelt lakás egy műemléképületben található, és az eladó csak a szerződés megkötése után tudott elkezdeni új otthont keresni. Az ingatlanos a vételár 1%-át kérte el tőlünk foglalóként...

Tovább »

3. rész: A tervezés

3. rész: A tervezés

A felújítás első lépése a tervezés. A kiürített lakásban fel kellett mérnünk, hogy milyen munkálatok szükségesek. Maradhat-e a parketta, az ablakok javításra vagy cserére szorulnak-e, milyen legyen a fűtési rendszer? El kellett döntenünk, hogy megtartjuk-e a lakás jelenlegi elosztását vagy kell-e falakat bontani, áthelyezni.

Tovább »

4. rész: Bontás és gépészet

4. rész: Bontás és gépészet

Több mint két hónapja, hogy átvettük a lakás kulcsait. Azóta lebontattuk a közfalakat és ahol szükséges volt, ott új ajtónyílásokat üttettünk a falba, felverettük a hidegburkolatokat és az aljzatbetont, megkezdődött a gépészeti munka. Túl vagyunk rengeteg idegeskedésen és elértünk a mélypontra is, de remélem, innen már csak felfelé vezet az út.

Tovább »

5. rész: Az ablakok és a parketta felújítása

5. rész: Az ablakok és a parketta felújítása

Megtalálni a megfelelő szakembereket – eddig ez a felújítás legnagyobb kihívása. A legtöbben már hónapokra előre tele vannak, aki pedig elérhető, az nem vállal olyan aprólékos, időigényes munkát, mint például egy ablak restaurálása. Hónapokig tartott megtalálnunk az asztalost, aki vállalta a szecessziós ablakok helyreállítását, és a parkettát felújító szakember felkutatása sem volt egyszerű.

Tovább »

6. rész: Gipszkartonozás

6. rész: Gipszkartonozás

Óriási lendületet vett a felújításunk. Az elmúlt hetekben megtörtént az aljzatbetonozás, a belső közfalak felállítása és a villanyszerelés. El kellett küldenünk a kivitelezőt, vissza kellett bontanunk néhány hibásan felhúzott falat, de szerencsére nincs nagy anyagi kár. Túl vagyunk néhány hullámvölgyön, viszont látványosan alakul a lakás, ami erőt ad a folytatáshoz.

Tovább »

7. rész: Burkolás

7. rész: Burkolás

Eszméletlenül jól néz ki az új padló és a csempe, de nagyon lassan haladunk: még minimum egy hónap van hátra a beköltözésig. Az a szerencse, hogy nem sürget az idő, mert addig is van hol laknunk. Ez az időszak – bár izgalmas és kreatív – rengeteg rohangálással jár...

Tovább »

8. rész: Festés és parkettacsiszolás

8. rész: Festés és parkettacsiszolás

Október közepe van, és a május óta tartó felújításunk végét még mindig nem látjuk pontosan. Újabb egy hónapot csúsztunk, ami miatt egyre türelmetlenebbek és idegesebbek vagyunk. Már azt hittük, túl vagyunk a nehezén, amikor felfedeztünk egy újabb drámai hibát, amit ezúttal a kéménybélelőnk követett el.

Tovább »

9. rész: Elkészültünk

9. rész: Elkészültünk

El sem hiszem, hogy leírhatom: elkészültünk. Közben tavaszból tél lett, vagyis több mint fél évig tartott új lakásunk teljes felújítása. Téglákig bontottunk vissza mindent, gyakorlatilag csak az ablakok maradtak, a parketta és a tartófalak. Eszméletlenül sok idegeskedésen vagyunk túl, és minden jóval többe került a tervezettnél, de nagyon szép lett a lakás, alig lehet ráismerni.

Tovább »

A hónap témája

A hónap témája: Panel ablakcsere

A hónap témája: Panel ablakcsere

Hazánkban közel kétmillió ember lakik panellakásban. Ezeknek a házaknak a többsége a '70-es években épült, így ma már több mint negyven évesek. Aktuális tehát a felújítás, és akik kimaradtak a Panelprogramból, azok kénytelenek saját erőből kicseréltetni a huzatos, rosszul záródó ablakokat és erkélyajtókat.

Tovább »

A hónap témája: Homlokzati hőszigetelés

A hónap témája: Homlokzati hőszigetelés

Egyre több családi házat látni, amit utólag „becsomagolnak”, azaz külső hőszigeteléssel látnak el. Nem csoda, hiszen évente általában 7, de nem ritkán 9 hónapon keresztül is fűtünk, és ha ezzel a módszerrel a gázszámla egy jelentős része megtakarítható, akkor érdemes lehet belevágni, de mindenekelőtt tájékozódni a lehetőségekről. Hogyan fogjunk hozzá?

Tovább »

A hónap témája: Venni vagy bérelni?

A hónap témája: Venni vagy bérelni?

Mi magyarok általában akkor lakunk albérletben, ha nincs pénzünk saját lakást venni, vagy még diákként ideiglenesen távol kerülünk szülővárosunktól. Szinte életcél a saját ingatlan megszerzése, legtöbbünk el sem tudja képzelni a jövőjét bérelt lakásban. Pedig nem biztos, hogy mindenki számára ez a legjobb döntés.

Tovább »