Álmodjon magának új otthont és valósítsa meg 30%-os állami támogatással!

Mi a lakástakarék-számla?

Lakáscélra – vásárlásra, felújításra – fordítható megtakarítás, amihez állami támogatás jár.
A megtakarítási időszak után kedvező kamatozású (referencia THM: 7,65%1) lakáskölcsönt igényelhet.

Hogyan épül fel?

A lakástakarék-számla 3 szakaszból áll:

 1. Megtakarítás (4-10 év)

A megtakarítás időszakban minden hónapban be kell fizetnie a szerződésben vállalt megtakarítási összeget (betétbefizetés), továbbá az esetleges díjakat (díjtáblázatunkat itt találja). A befizetett betétek után jóváírjuk a kamatokat és állami támogatást.

Teljes megtakarítás = befizetett betétek + állami támogatás + betéti kamat

 1. Kiutalás (2 hónap)

A kiutalási időszakban dönthet arról, mire fordítja a teljes megtakarítást, és igényel-e mellé lakáskölcsönt. Dönthet úgy is, hogy inkább folytatja a takarékoskodást.

 1. Törlesztés (5-10 év)*

Ha felvett lakáskölcsönt, ebben az időszakban kell visszafizetnie.
* a maximális lakáskölcsön igénylése esetén

Miért nyisson már ma lakástakarék-számlát?

Akár évi 72 000 Ft állami támogatás: 30%-os állami támogatás a betétbefizetéseire2.

Garantált, magas hozam: az állami támogatással akár évi 10,72%-os EBKM3.

Fix betéti kamat a megtakarítás teljes időtartama alatt.

Adómentes: nem kell fizetni kamatadót (15%).

Kiegészítheti lakáskölcsönnel: a megtakarítási időszak végén kedvező, fix kamatozású (referencia THM: 7,65%1) lakáskölcsönt igényelhet. Így a megtakarított összeg akár több mint kétszeresével is rendelkezhet.

Számos lakáscélját megvalósíthatja: lakásvásárlás, felújítás, korszerűsítés, bővítés, építés, lakáscélú kölcsön kiváltása,… Tekintse meg, mennyi mindenre használhatja még fel.

Megtöbbszörözheti az állami támogatást: ha több szerződést köt, és mindegyikben más családtagot nevez meg kedvezményezettnek. Akár ugyanarra a lakásra, családi házra is felhasználhatja a teljes összeget.

Rugalmas:

 • 5 féle futamidő: 4, 5, 6, 8 vagy 10 év.
 • Ön dönti el, hogy mennyit takarít meg havonta (a minimális szerződéses összeg 1.000.000 Ft).
 • Bármikor módosíthatja a havi megtakarítás összegét és a futamidőt4.
 • A megtakarítás felhasználásáról és a lakáskölcsön igényléséről a megtakarítási időszak végén dönthet.
 • A megtakarítási idő után új lakástakarék-számlát nyithat, így folyamatosan igénybe veheti az állami támogatást.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretne

 • lakást vagy házat vásárolni,
 • otthonát felújítani, korszerűsíteni, bővíteni,
 • meglevő lakáskölcsönét kiváltani,
 • gyermekeit, unokáit támogatni otthonuk megteremtésében,
 • megtakarítani a váratlan, lakással kapcsolatos kiadásokra.

Az Aegon Otthon termékcsalád

Az Aegon Otthon termékcsalád főbb jellemzői
Havi rendszeres befizetés összege: 5 000 Ft-tól 20 000 Ft-ig
Futamidők (minimális megtakarítási idő): 46 hónap, 5 év, 6 év, 8 év, 10 év
Teljes megtakarítás (betét + állami támogatás + kamat): 469 206 Ft-tól 3 135 876 Ft-ig
Elérhető lakáskölcsön maximális összege: 560 645 Ft-tól 4 464 124 Ft-ig
Szerződéses összeg (teljes megtakarítás + kölcsönlehetőség): 1 040 000 Ft-tól 7 600 000 Ft-ig

 

Hogyan tud Aegon lakástakarék-számlát nyitni?

 1. ajánlati nyomtatvány kitöltése
 2. személyes beazonosítás
 3. ajánlat elfogadása, szerződés létrejötte

Az ajánlati nyomtatványt kitöltheti online, az alábbi gombra kattintva, vagy kérheti személyes tanácsadónk közreműködését!

Online szerződéskötés >>

 • Online szerződéskötés esetén Önnek nem kell mást tennie, mint a kalkuláció után a felületen kitölteni az adott nyomtatványt és a szerződéskötés elindítása gombra kattintva elküldeni azt.
  Ha munkatársunk segítségével kötné meg szerződését, kérje személyes tanácsadónkat, akivel az Önnek megfelelő időpontban, egy személyes találkozón kiszámolják az Önnek leginkább megfelelő módozatot, kitöltik az ajánlatot, illetve megtörténik a beazonosítás.
 • A törvényi előírásnak megfelelően szükség van a személyes beazonosításra, melyre tanácsadóink segítségével, az Önnel egyeztetett időpontban kerül sor. Ehhez szükség lesz érvényes, személyi okmányaira (személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély és lakcímkártya). Ezután Önnek már nincs más teendője, munkatársunk eljuttatja részünkre az ajánlati nyomtatványt.
 • A hibátlan ajánlat elfogadásáról a Lakástakarék, a beérkezéstől számított 30 napon belül, írásban nyilatkozik, és ezzel létrejön a szerződés. A szerződés felépítéséről és tartalmáról részletesen Üzletszabályzatunkban olvashat.

Amit a szerződéskötés előtt mindenképpen tudni kell!

Egy naptári évben egy személy csak egy szerződésre veheti igénybe az állami támogatást. Ezért célszerű még a szerződéskötés előtt utánajárni, hogy a megjelölt kedvezményezettre vonatkozóan igényeltek-e állami támogatást.

Az állami támogatás feltételeit erről szóló tájékoztatónk tartalmazza.

 

¹ A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,65%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét a www.aegonlakastakarek.hu oldalon elérhető Lakástakarék Üzletszabályzat tartalmazza.

² Az állami támogatást törvény biztosítja, mértéke a befizetett betétek 30%-a, de évente legfeljebb 72 000 Ft. A maximális támogatást úgy érheti el, ha havonta 20 000 forintot befizet. Csak akkor jár az állami támogatás, ha a megtakarítást lakáscélra költi, és ha legalább 4 évig takarékoskodik, mielőtt felvenné a pénzt. Az állami támogatás legfeljebb az első 10 megtakarítási évre jár.

³ Aegon Otthon termékcsalád esetén: EBKM – megtakarítási időtől függően – állami támogatással 4,22 – 10,72%, állami támogatás nélkül -0,62 – -1,52%. A tájékoztatás nem teljes körű, részletek az Üzletszabályzatban. Az EBKM-et havi 20 000 forintos betétbefizetés alapján számoltuk, az egyes értékek a különböző futamidők alapján térnek el egymástól (futamidő 46-120 hónap). Az EBKM-et az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembe vételével határoztuk meg, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.

⁴ A szerződésmódosításért meg kell fizetni a Díjtáblázatban feltüntetett díjat.