Lakáskölcsön

Mikor igényelheti a lakáskölcsönt?

Amikor lejárt a lakástakarék-számla megtakarítási időszaka, a kiutalási időszakban dönthet úgy, hogy az összegyűjtött teljes megtakarítás mellé lakáskölcsönre is szüksége van (referencia THM: 7,65%)*. A kiutalási értesítőjében minden fontos információt megtalál.

FONTOS: a lakáscélt igazolnia kell! Mi kell az igazoláshoz és mi számít lakáscélnak? Itt megtalál minden fontos információt.

Ki igényelheti a lakáskölcsönt?

  • a szerződő (lakás-előtakarékoskodó)
  • a cselekvőképes kedvezményezett
  • életkori követelmény: 18 éves elmúlt, ILLETVE a lakáskölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70 évet
  • nem áll magáncsőd/családi csődvédelem hatálya alatt
  • KHR adatbázisban nem szerepel

FONTOS: ha van az igénylőnek házastársa/élettársa, neki is szerepelnie kell a kölcsönben, mint adóstárs!

Milyen elvárásoknak kell megfelelnie a kölcsönigénylőnek?

  • a hitelbírálati feltételeknek
  • megfelelő biztosítékot ajánl fel

Mekkora összegű lakáskölcsönt igényelhet?

A maximális felvehető összeg a megkötött lakástakarék-számla szerződéses összege (ezt megtalálja az Ajánlatán, illetve a Kiutalási értesítőn).

Ezen felül a felvehető kölcsön összege függ az adós/adóstárs igazolt jövedelmétől és a fedezetként bevont ingatlanok forgalmi értékétől.

Mekkora futamidőre vehető fel a lakáskölcsön?

Minimum 60, maximum 120 hónap (a maximális lakáskölcsön igénylése esetén). A lakástakarék-számla megkötésekor hatályos Üzletszabályzat 1. számú melléklete alapján kerül meghatározásra.

A lakáskölcsönnel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat itt találja.
Lakáskölcsönhöz kapcsolódó dokumentumokat itt találja >>

* A lakáskölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, feltétele a jelzáloggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás és az igénylő hitelképessége, amelyet a Lakástakarék az igényléskor hatályos szabályzatok alapján bírál el. A 83/2010. sz. kormányrendelet jelenleg hatályos feltételei szerint számított teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 1 millió Ft összegű lakáskölcsönre, 5 éves hitel futamidőre 7,65%, a feltételek változása esetén mértékük módosulhat. A THM módozati paraméterek alapján kalkulált konkrét mértékét a Lakástakarék Üzletszabályzata tartalmazza.